تغذیه و رژیم

مصرف ماهی با چه مواد غذایی زیان آور است؟

باورهایی که ریشه در طب سنتی ایرانی دارند، هنوز هم توسط پزشکان و متخصصان مورد تایید واقع می گردند و از ثبات علمی برخوردارند. یکی از این باورها، تعادل مزاج در هنگام مصرف مواد غذایی مختلف می باشد. در گذشته عقیده بر این بوده است که باید طبع هریک از غذاها در نظر گرفته شود و به صورت مکمل در کنار یکدیگر مصرف گردند. محصولات دریایی از جمله مواردی هستند که باید در زمان مصرف آن ها این موضوع در نظر گرفته شود. در این مطلب با مواد غذایی که نباید با ماهی مصرف شوند (ماهی را با این خوراکیها نخورید)، آشنا خواهید شد.

برای مطالعه مطالب مرتبط کلیک کنید:

رژیم غذایی اتکینز atkins چیست؟ (4 مرحله رژیم اتکینز)

13 مواد غذایی چاق کننده سریع

چرا بعضیا هرچی میخورند چاق نمیشند؟

آیا واقعا آب کرفس برای لاغری مفید است؟ (خواص آب کرفس)

آموزش رژیم لاغری با سیب زمینی و ماست (لاغری در ۳ روز)

مواد غذایی ناسازگاه با گوجه (گوجه را با چی نخوریم؟)

سرکه را با چی نخوریم؟ (غذاهای ناسازگار با سرکه)

4 مواد غذایی ناسازگار با لیموترش (لیمو ترش را با چی نخوریم؟)

مواد غذایی ناسازگار با گوشت (گوشت را با چی نخوریم؟)

شلغم را با چی نخوریم؟ (مواد غذایی ناسازگار با شلغم)

چه افرادی نباید زنجبیل بخورند؟⭐️

بادمجان را با چی نخوریم (مواد غذایی ناسازگار با بادمجان)

با تن ماهی چی نخوریم (مواد غذایی ناسازگار با تن ماهی)⭐️

آیا کره بادام زمینی چاق کننده است؟

ماهی را با این خوراکیها نخورید!

ماهی یکی از سالم ترین و خوشمزه ترین مواد غذایی در سبد خانوار می باشد. این ماده غذایی مفید سرشار از پروتئین های سالم است که به راحتی می تواند در دستگاه گوارش هضم و جذب گردد. ماهی طبع سردی دارد و افرادی که سرد مزاج هستند، باید در مصرف آن احتیاط کنند.

طبع‌ها به چهار دسته‌ی اصلی دموی (گرم و تر)، صفراوی (گرم و خشک)، سوداوی (سرد و خشک) و بلغمی (سرد و تر) تقسیم‌بندی می‌شوند. در حال حاضر تست‌های طبع شناسی زیادی وجود دارند که به کمک آن ها می‌توانید طبع خود را بشناسید. همچنین با مراجعه به یک متخصص طب سنتی مزاج خود را تشخیص دهید. پس از مشخص شدن نوع طبع و مزاج باید با مواد غذایی سرد و گرم آشنا شوید و هرکدام را با یکدیگر ترکیب کنید.

شناخت مواد غذایی با طبع سرد

از غذاهایی با طبع سرد می‌توان به گوشت گاو، نان جو، ماهی، مرغ ماشینی، شیر و ماست ، کره، گل‌کلم، کرفس، گیلاس، مرکبات، زرشک، کشک، ماش، باقلا، قارچ، ریواس، زردآلو، آلو، سیب، گلابی، انار، بادمجان، نخودفرنگی، گوجه‌فرنگی، توت‌فرنگی، شلغم و مانند آن اشاره کرد.

شناخت مواد غذایی با طبع گرم

برخی از غذاهایی با طبع گرم مانند مرغ خانگی، گوشت گوسفند، گوشت شتر، نان گندم، انگور، عسل، ، گلاب، تخم‌مرغ، موز، نخود، گردو، طالبی، هویج، انجیر، توت، گوشت شترمرغ، گوشت بوقلمون، گوشت بز، شیر بز و مانند آن هستند. ادویه جات نظیر فلفل ، زنجبیل ، زیره ، گلپر ، آویشن و … دارای طبع گرمی می باشند.

متعادل کردن طبع غذاها با یکدیگر

شیر دارای طبع سرد است و باعث غلبه‌ سردی بر بدن می‌شود. برای جلوگیری از این موضوع شما باید شیر را به همراه زنجبیل ، دارچین و یا نبات میل کنید.
اگر از مادربزرگ خود بپرسید حتماً شما را با چند ترکیب غذایی که از مادر و مادر بزرگ خود به او رسیده است آشنا خواهد کرد. در آداب سنتی ایرانی مصرف برخی از غذاها همراه با برخی دیگر توصیه شده اند. به‌طور مثال دوغ با کاکوتی یا نعنا، عدسی با گلپر، نان گندم با رازیانه و سیاه‌دانه، تخم‌مرغ با فلفل سیاه، آبگوشت با آویشن، چای با گل سرخ، ماهی با گردو و فلفل سیاه، باقلا با گلپر، برنج با زیره، پنیر با گردو، ماست خیار با نعنا و گل سرخ، گوشت با سماق و …

خوردن این خوراکی‌ها با ماهی ممنوع است! – ماهی را با این خوراکیها نخورید!

مصرف ماهی با برخی از مواد غذایی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی برای انسان شود. ماهی را با ماست نخورید! ماهی و ماست هردو دارای طبع سردی هستند. مصرف این مواد غذایی به صورت همزمان موجب ضعف شدید معده خواهد شد. اصرار و مداومت بر انجام این کار هم می تواند ناراحتی های عصبی ، لک بر روی پوست و مبتلا شدن به MS را در پی داشته باشد.

همچنین در برخی موارد، خوردن ماست با ماهی می تواند در بدن فرد ایجاد آلرژی کند. این آلرژی می تواند به صورت سوزن شدن زیر پوستی و یا سوزن شدن در ناخن باشد که به تناوب ایجاد می گردد.

خوردن دوغ نیز به سبب ایجاد نفخ و ناراحتی های گوارشی در زمان مصرف ماهی توصیه نمی شود. گاهی خوردن دوغ به همراه ماهی سبب اسهال شدید در افراد می گردد.

ماهی را با این خوراکیها نخورید !

1- تخم مرغ
2- ترشی
3- سرکه
4- خیار
5- کاهو
6- سیب زمینی
7- برنج
و ..

جدول ممنوعیت مصرف ماهی با برخی از مواد غذایی

ممنوعیت های مصرفدلایل ممنوعیت مصرف
 ماهی و تخم مرغتولید کرم و عفونت در معده، ایجاد بیماری هایی مثل پسوریازیس، پیسی، نقرس، رماتیسم، دندان درد، بواسیر و …
ماهی و ترشیبرای افراد با فشار خون بالا، مصرف ماهی به همراه ترشی و یا موارد ترش به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که می تواند برای این افراد خطرناک باشد.
ماهی و سرکهسرکه نیز مانند ترشی ، ترش مزه است و مصرف آن با ماهی به افرادی که فشار خون بالا دارند توصیه نمی شود.
ماهی و خیارخیار و ماهی هر دو دارای طبع سردی هستند و در برخی آزمایشات مصرف هر دو با هم سبب تشنج نیز شده است. مصرف این دو ماده باهم به هیچ عنوان توصیه نمی شود.
ماهی و کاهوکاهو و ماهی هر دو دارای طبع سردی هستند و مصرف آن ها در کنار یکدیگر می تواند به سری این طبع بیافزاید، بنابراین مصرف این دو ماده در کنار هم توصیه نمی شود.
ماهی و سیب زمینیموادی مانند سیب زمینی که دارای نشاسته هستند اگر با مقادیر زیاد در کنار ماهی مصرف شوند، موجب کند شدن هضم غذا می شوند و معده را سنگین می کنند.
ماهی و برنجبرنج نیز مانند ماهی از طبع گرمی برخوردار است، به همین دلیل توصیه می شود که در پخت برنج در کنار ماهی از سبزیجات گرم مانند سیر، شوید و … استفاده شود. چراکه باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود.

توجه : نوشیدن آب به هنگام صرف ماهی نیز ممنوع است. افرادی که دارای فشار خون بالا می باشند، نباید ماهی را مواد ترش مزه مصرف کنند.

به همین خاطر است که متخصصان به همه توصیه می کنند همراه با ماهی یک ماده غذایی دارای طبع گرم استفاده کنند.

متعادل کردن طبع ماهی | ماهی را با این خوراکیها بخورید !

سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و خوش طعم ایرانی است. اکنون این سوال پیش می آید که چرا ماهی با پلو ساده مصرف نمی شود؟ برنج طبع سردی دارد و در کنار ماهی موجب برهم زدن مزاج خواهد شد. اما افزودن سبزی و سیر به برنج طبع سرد آن را متعادل می سازد و به همین علت است که این غذا از دیرباز تا کنون محبوبیت زیادی در میان خانواده ها پیدا کرده است.

علت طبخ ماهی به صورت شکم پر

ترجیحاً ماهی را با این خوراکیها بخورید ! ماهی شکم پر، بهترین راه برای متعادل کردن طبع آن است. استفاده از سبزی مخصوص ماهی نظیر شنبلیله و گشنیز ، گردو ، ادویه ماهی ، کشمش ، سیر و … که در داخل شکم ماهی گذاشته می شود به گرم کردن طبع آن کمک می کند.

توجه : ماهی جنوب انواع مختلفی دارد، اما برخی از آن ها برای شکم پر مناسب هستند. برای انتخاب شکم پر باید به بافت گوشتی آن توجه نمایید. در مطلب ذیل می توانید با اسامی ماهی های مخصوص شکم پر آشنا شوید.

ماهی را در کدام فصل باید مصرف کرد؟

برخلاف اعتقاد خیلی ها که فکر می کنند ماهی را باید بیشتر در زمستان مصرف کرد، ماهی به دلیل طبع سردش توصیه می شود که در تابستان بیشتر از زمستان خورده شود. البته به این موضوع توجه نمایید که درجه حرارت بالای هوا ، سبب فساد سریع محصولات دریایی می شود. لذا در هنگام خرید ماهی و میگو در تابستان، حتماً آن را از مراکز فروش معتبر تهیه نمایید.

توصیه می گردد که به علت سردی ماهی آن را در وعده ناهار میل کنید. در صورت استفاده در وعده شام حتماً باید مواد غذایی گرم مانند گردو ، زنجبیل ، خرما و کنجد به همراه آن استفاده شود. در غیر این صورت مشکلات گوارشی و خطر حمله قلبی را افزایش می دهد.

بهترین چاشنی ماهی چیست؟ – ماهی را با این خوراکیها بخورید !

بهترین چاشنی برای ماهی، آب نارنج تازه و سیر تازه است. نارنج تنها ماده ترشی است که مزاج گرمی دارد. لذا مصرف آن با ماهی بسیار توصیه می شود. همچنین مصرف آب لیموترش تازه به دلیل ویتامین C موجود در آن به همراه ماهی توصیه می شود، چرا که جذب آهن موجود در ماهی را چندین برابر می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *